Týden s rýmou

Tenhle týden byl náročný, protože se mě chytla (ne)přítelkyně rýmička a drží se mne mrška jako klíště v podstatě do teď. Přesto jsem se nenechala odradit a kromě práce a kurýrování jsem i leccos viděla.

  • I dva jsou rodina

Na začátku týdne jsem vyrazila do kina 35 ve Francouzském institutu v Praze na novou francouzskou komedii I dva jsou rodina s Omarem Sy v hlavní roli (jo, je to ten z Nedotknutelných). Nečekejte žádnou milostnou romanci, protože vztah a pouta mezi dvěma jsou ve snímku zobrazena láskou rodičovskou. Zato komedii čekejte rozhodně. Ač je závěr snímku přenesen do dramatičtější linky, začátek a samotný průběh filmu je bláznivý, veselý a hravý a celá ta roztomilá ztřeštěnost na vás určitě mrskne kýbl pozitivních emocí. Zmiňované Nedotknutelné naopak nečekejte, zato úsměvný příběh s vážnějším vyústěním a sympatickým hlavním hrdinou rozhodně!

uuijftpuqy0w79pu

zdroj: ČSFD.cz

  • Jsem žena

V Show Jana Krause jsem se moc těšila na rozhovor s herečkou Lucií Brychtovou. Lucie, která se před 40 lety narodila jako muž, podstoupila změnu pohlaví a svůj životní příběh otevřeně představuje v inscenaci s názvem Jsem žena. Po premiéře v Bratislavě a následně v Brně se tohle představení objeví i v hlavním městě a to již 28. března 2017 v pražském divadle Na Prádle. Uvedení v Praze jsem si moc přála, takže se těším a doufám, že mi to vyjde.

obrázek

zdroj: Jsem žena

  • Matějská pouť

V areálu Výstaviště v pražských Holešovicích začala již tradiční Matějská pouť, takže jsme s bráchou využili hezkého počasí a vyrazili okusit české a zahraniční atrakce, rychlá občerstvení, cukrovinky, vatu, perníková srdce a vůbec si užít celou tu atmosféru zábavného Kočkování. 🙂

2

  • Farmářské trhy na Kulaťáku

V sobotu 4.3.2017 začaly Farmářské trhy na Kulaťáku, takže se vyrazilo do Dejvic. Tyhle trhy se mi začínají líbit čím dál tím víc. Jsou komornější než ty na Náplavce a navíc navozují přátelskou „sousedskou“ atmosféru.

3

zdroj: Farmářské trhy

Mějte hezký týden a užívejte snad již konečnější teplejšího počasí.

Vaše P.

PS: Taky se rozdávaly ceny akademie Český Lev 2016. Nejúspěšnějším snímkem se s přehledem stal film Masaryk režiséra Julia Šefčíka, který mne zaujal už v roce 2005 svým počinem Restart a následně v roce 2009 snímkem Normal mne utvrdil v tom, že o něm rozhodně ještě uslyšíme. Jsem ráda, že jsem se nemýlila a filmu rekordních 12 cen (z celkových 14) ze srdce přeji. Další důvod vyrazit do kina a podpořit tím českou kinematografii.

Masaryk-plakat

zdroj: ČSFD.cz

No Comments Yet

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Nejvíce zobrazované příspěvky